Hírek a Bridgestone nyári gumiabroncsokról

Merkl Imre
Merkl Bt.

A Bridgestone immáron többszörös díjnyertes nyári túragumija, a Turanza T005 folytatja lenyűgöző, kritikusok által is elismert sikertörténetét. Az ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) nyári gumiabroncstesztjén már a negyedik, egymást követő évben két különböző kategóriában is dobogós helyezést ért el.

A kisautó kategória tesztjén, 16 gyártóból álló csoportban a Turanza T005 a második helyet szerezte meg. Ezen belül is a 185/65 R15 H méretű abroncs a nedves úton végzett tesztelés során a „legjobb minősítést” nyerte el. A minősítés tartalmazza még a nedves úton fékezés, a nedves úton kezelhetőség és a nedves körpályán nyújtott legjobb teljesítményt, illetve a legjobb, száraz úton való fékezést.

 szerda március 2, 2022
 

Az ADAC a Turanza T005-öt a kompakt, SUV kategóriában is tesztelte, ahol a 215/60 R16 V abroncs a 18 autógumit számláló mezőnyből a 3. helyet szerezte meg. A tesztelők kiemelték a Turanza T005 nedves és száraz úton való biztonságos manőverek végrehajtásához szükséges képességét. Teszi mindezt úgy, hogy a gumiabroncskopás nélkül teljesít, emellett a száraz fékezésben is a legjobbnak találták.

A Turanza T005 kapta az ADAC tesztjén elérhető legmagasabb összesített pontszámot.