ABRONCSNYOMÁS-FELÜGYELŐ RENDSZER (TPMS)

Abroncsnyomás-felügyelő Rendszer és Elektronikus Abroncsinformációs Rendszer

A vezetési biztonság és a kényelem szorosan összefügg az abroncsok állapotával. Például, az abroncsok váratlan meghibásodása megközelítőleg 40%-ban a nem megfelelően beállított légnyomásra vezethető vissza.

A Continental által kidolgozott rendszerek folyamatosan figyelik az abroncsban uralkodó levegő nyomását, és esetleges értékcsökkenés esetén azonnal figyelmeztetik a vezetőt.

Tehát az abroncsnyomás-figyelő rendszereink segítenek megelőzni a gumiabroncsok károsodását, és a helytelen légnyomásból eredő balesetek bekövetkezését. Azonban ezek a rendszerek nem csak a biztonságos közlekedést hivatottak támogatni, hanem jelentős mértékben hozzájárulnak az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez és a széndioxid-kibocsátás mérsékléséhez.

Ha egy személyautó abroncsaiban az előírthoz képest 0,3 barral kisebb a légnyomás, akkor a jármű üzemanyag-fogyasztása közel 1,5%-kal emelkedik, és ezzel arányosan nő a széndioxid-kibocsátás mértéke is.

Új jogszabályi előírás Európában

Az Európai Bizottság elfogadott egy törvényt, amely előírja, hogy 2012-től kezdve minden új személygépjármű-modell, 2014-től pedig minden új személygépjármű esetében kötelező valamilyen abroncsnyomás-figyelő rendszer alkalmazása. Az Egyesült Államok ezt az intézkedést már korábban meghozta. Sok jármű már széria felszerelésként tartalmaz abroncsnyomás-figyelő rendszert. Ezek más járműrendszerekkel, például a fékrendszerrel is megosztják adataikat.

Tehát termékportfóliónknak köszönhetően remek pozícióban vagyunk ahhoz, hogy kielégítsük a jövő elvárásait, és az autózást még biztonságosabbá, fenntarthatóbbá és kényelmesebbé tegyük. az abroncsok kezelését pedig egyszerűbbé tegyük az autósok számára.

Az abroncsnyomás-figyelő megoldásainkról itt talál további információt.