Ünnepi nyitvatartás

vasárnap december 18, 2022

Kedves Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ÜNNEPI nyitva tartásunk a következőképen alakul:

2022. december 23. (péntek) - december 26. (hétfő) - ZÁRVA

2022. december 27. (kedd) – december 30. (péntek) – 09:00 – 13:00 óra között leszünk NYITVA

2022. december 31. (szombat) – 2023. január 4. (szerda) – ZÁRVA

NYITÁS 2023. január 5.-én.

Ezt követően

Hétfőtől – Pétekig: 08:00 – 17:00

ADAC -2022 teszt eredmények

kedd szeptember 27, 2022

Megjelent az ADAC 2022-es téli gumiabroncstesztjeinek eredménye, ahol a Continental WinterContactTM TS870 és a Semperit Speed-Grip 5 mintázatai is kitűnően végeztek:

a WinterContact™ TS 870 mindkét méretben az első helyen végzett a Speed-Grip 5 különösen ajánlott / jó minősítést ért el

További információk:

ADAC – téli abroncs teszt 2022                                               A tesztelt abroncs: Continental WinterContactTM TS 870 Méretek: 185/65 R15 T és                215/60 R 16 95/99 H Eredmény: ”Tesztgyőztes” ADAC – téli abroncs teszt 2022                                                A tesztelt abroncs: Semperit Speed-Grip 5 Méret: 185/65 R15 T Eredmény: „Jó”

A teljes ADAC abroncstesztet (németül) itt lehet megnézni: Winterreifentest 2022: Mit diesen Reifen fahren Sie sicher | ADAC 

Bridgestone Turanza 6

kedd szeptember 27, 2022

A Bridgestone, a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új, nyári túra abroncsa, a Bridgestone Turanza 6 bevezetését. Az elektromos járművekre is alkalmas prémium gumiabroncs kategóriájának legjobb teljesítményét nyújtja nedves útfelületen, miközben kiváló futásteljesítményt és - a TECHSYN, valamint ENLITEN technológiáknak köszönhetően - jobb üzemanyag- és energiahatékonyságot biztosít - írja a cég közleménye.

CONTINENTAL: WinterContact TS870 és 870P – kitűnő teszteredmények - auto motor und sport és Auto Express!

kedd szeptember 27, 2022

 CONTINENTAL Hungary Kft tájékoztatása szerint két mostani új gumiabroncsteszten, amelyeket ezúttal az auto motor und sport illetve az Auto Express végzett:

a WinterContact™ TS 870 P az előkelő második helyen végzett a WinterContact™ TS870-t pedig tesztgyőztesnek nyilvánították

Az Auto Express az alábbiakat emelte ki:

„A Continental WinterContact sorozata többszörös győztes a tesztjeinkben, és most a TS 870 újabb győzelmet aratott. A minden felületen elért jó eredmény, a jó üzemanyag-takarékosság kulcsfontosságúak voltak a WinterContact sikerében. A TS 870 folytatta a WinterContact győzelmeit téli gumiabroncs-tesztjeinken, a minden körülmények között kiegyensúlyozott teljesítménnyel.”

Hírek a Bridgestone nyári gumiabroncsokról

szerda március 2, 2022

A Bridgestone immáron többszörös díjnyertes nyári túragumija, a Turanza T005 folytatja lenyűgöző, kritikusok által is elismert sikertörténetét. Az ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) nyári gumiabroncstesztjén már a negyedik, egymást követő évben két különböző kategóriában is dobogós helyezést ért el.

ADAC- ÖAMTC KÖZÖS 2021 NYÁRI GUMITESZT

csütörtök március 4, 2021

A nagy nyári gumiabroncs-teszten 32 modellt helyeztek górcső alá két dimenzióban

2021-ben az ADAC és partnerklubjai összesen 32 nyári gumiabroncs modellt teszteltek két dimenzióban (205/55 R16 91V és 225/50 R17 98Y) a vezetési és biztonsági tulajdonságaik, valamint a kényelem, a környezeti és a gazdasági szempontok alapján. "Ebben az évben ismét bebizonyosodott, hogy a "nagyon ajánlott" kategória nem csak a legmagasabb árkategóriás modelleket tartalmazza" - összegzi Friedrich Eppel, az ADAC abroncsszakértője.

Az EU új gumiabroncs-címkézési rendszert vezet be

csütörtök március 4, 2021

Az EU elkötelezte magát az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése érdekében, hogy 2050-re elérje az éghajlat-semlegességet. E célok megvalósításában a közúti közlekedés szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése döntő szerepet játszik. Az üzemanyag-hatékonyabb gumiabroncsok kiválasztása hozzájárulhat a közlekedési kibocsátások csökkentéséhez.

Könnyűfém felnik

hétfő július 8, 2019

Ugyan még tombol a nyár, de a természet törvényei alapján azért ismét lesz tél.

Milyen felnit válasszunk, ha azt szeretnénk, hogy a nyári és téli gumi is külön felnin legyen? Mit is tudhatunk a könnyűfém felnikről?

Milyen gumit válasszunk télre?

vasárnap december 3, 2017

Téli gumiból nagyon sok féle létezik. Milyen szempontok szerint válasszuk ki a legmegfelelőbbet?

Az egyik fő szempont a hőmérséklet: Nyári gumi: enyhe időjárásra alkalmas, amikor a hőmérséklet soha nem süllyed túlságosan alacsonyra. A gépjármű optimális teljesítményt nyújt ilyenkor még esős idő esetén is. A teljesítmény csökkenés, akkor jelentkezik, amikor a hőmérséklet 7 °C alá süllyed. Ilyenkor az abroncsok gumija megkeményedik és veszít a hatékonyságából. Ebben az esetben valamint havas területen feltétlenül más típusú gumiabroncsra van szükség.

Milyen gumit válasszak? Hogyan csökkentsem egy jó választással a környezetszennyezést?

vasárnap december 3, 2017

Egy átlag autós, hogyan tudja a környezetét óvni, úgy, hogy ezzel még a saját pénztárcáját is kímélje? A vezetési stílusának, az út típusának megfelelő gumi kiválasztásával. A másik oldalról a gyártók is igyekeznek egyre inkább a biztonság és üzemanyag hatékony típusok kifejlesztésével. Van már olyan gyártó, aki ezek mellett hosszan tartó értéket is nyújt. A hosszú időn keresztül használható gumiabroncsokat ritkábban kell lecserélni, ezzel csökkenne a természeti erőforrásokra nehezedő nyomás. Ez egy hatékony lépés lehet a környezetszennyezés mérséklése felé. Emellett pénzt is megtakaríthatna!