KÖNNYŰFÉM FELNIK

Ugyan még tombol a nyár, de a természet törvényei alapján azért ismét lesz tél.

Milyen felnit válasszunk, ha azt szeretnénk, hogy a nyári és téli gumi is külön felnin legyen? Mit is tudhatunk a könnyűfém felnikről?

Az alumínium nem korrodálódik úgy, mint a vas vagy az acél, azonban az oxidáció rövid időn belül egy nem túlvonzó szürke réteg kialakulásához vezet. Ez ellen csak a megfelelő bevonat nyújt elegendő védelmet a kemény közúti só ellenében, hogy télen is tudjuk használni a könnyűfém felniket.

A korróziós károsodást okozói a só és a víz.

Az utakat előre nedvesített sót tartalmazó anyaggal szórják fel, ami 2/3 arányban nátrium-kloridból (hagyományos só) és 1/3 arányban vizes kalcium-klorid-oldatból áll. Ez a só tapadását segíti elő az úton, megakadályozva a veszélyes jég kialakulását. Ez ellen  a könnyűfém felniket SR3 bevonattal látják el, ami megvédi a sóval és az apró karcolásokkal szemben.

Mint a mesében – de ez nem mese – a jó dolgok hármasával jönnek. Mit is takar ez az SR3 jelölés.

Az SR3 bevonat biztos segítséget nyújt az agresszív közúti sóval szemben. A név két betűje a “Só ellenálló” jelölése, míg a szám a háromrétegű eljárásra vonatkozik – primer bevonat, festék bevonat, fedőbevonat-. Ez a kiváló minőségű bevonat biztosítja, hogy a könnyűfém felnik még évek múltán is megtartsák küllemüket. Ezt a legmagasabb minőségi előírások és számos teszt garantálja.

SR3 bevonat:

Hóláncot a könnyűfém felnikre?

Amennyiben a hólánc illeszkedik az adott modellekhez és ez a műszaki dokumentációjában is szerepel, akkor az felszerelhető a könnyűfém felnikre is.

.Összefoglalva:

  • A könnyűfém felniket is lehet használni télen
  • a hólánc is felszerelhető rá
  • ha el van látva az SR3 fényezéssel a só sem árthat.

Bátran válasszuk a könnyűfém felniket télre is, hogy egész évben mutatósabb legyen az autónk.